2ο Διεθνές Συμπόσιο Τοξικολογίας


2ο Διεθνές Συμπόσιο Τοξικολογίας

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 3 & 4 Φεβρουαρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Λάρισα, Ξενοδοχείο Metropol

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τοξικολογία" του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα, 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Metropol.

Στο πλαίσιο των ομιλιών παρευρίσκονται διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και της αλλοδαπής, όπως ο κ. Thomas Hartung, Καθηγητής στο Bloomberg School of Public Health και διευθυντής στο Κέντρο Εναλλακτικών Μελετών σε Ζώα (CAAT) του πανεπιστημίου John Hopkins, ο κ. Στέργιος Μόσχος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών του πανεπιστημίου Northumbria, και η κα. Αθηνά Βιδάκη Erasmus MC στο τμήμα Γενετικής Ταυτοποίησης του πανεπιστημίου του Rotterdam και ο κ. Δοξάκης Επαμεινώνδας, Ερευνητής Δ' στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Εκτός από τις παρουσιάσεις θα υπάρξει και μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Το ζήτημα της εκπαίδευσης της Τοξικολογίας στην Ελλάδα" στην οποία θα λάβουν μέρος ο κ. Κουρέτας Δημήτριος, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας, στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Τσατσάκης Αριστείδης, Καθηγητής Τοξικολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η κα. Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσακάλωφ Ανδρέας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Χημείας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο κ. Στάγκος Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας.

Σε ξεχωριστή ενότητα του Συνεδρίου θα παρουσιασθούν οι διπλωματικές εργασίες των φοιτητών του Προγράμματος.  Στο τέλος το Συμπόσιο θα κλείσει με διαλέξεις σε κλειστά φροντιστήρια για τους φοιτητές.

 

Δημήτριος Κουρέτας

Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας

Διευθυντής του Προγράμματος ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ

Γραμματεία Συνεδρίου

Αλ. Παπαναστασίου 53 – Λάρισα – Τηλ. 2410 254075 – email: info@leonardo-pco.gr

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
LEONARDO PCO
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 254075
E-mail: info@leonardo-pco.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ